Logo 3r AJUSCATS quadratLa 3a edició del Campionat d’Aparaulats de l’AJUSC té format de lliga. Les inscripcions són obertes fins el dia 10 de desembre.

LLIGA

El campionat d’AJUSCATS està organitzat per l’Associació de Jugadors de Scrabble en català (AJUSC) i es juga amb l’aplicació Apalabrados ®. En aquesta edició l’aposta és desenvolupar una lliga pura de tots contra tots i finalitzar-la amb una final a 4, que constarà de dues semifinals eliminatòries al millor de 3 partides i una final al millor de 5 partides.

MODALITAT DE JOC

El 3r Campionat d’AJUSCATS és completament gratuït i està obert a tothom que hi vulgui participar i tingui el compromís de seguir-lo.

Setmana a setmana

1. Per tal de garantir el bon ritme de partides, cada setmana se n’haurien de jugar quatre per jugador. Les partides estaran calendaritzades de forma que s’iniciïn en una setmana i sigui obligatori acabar-les en tres setmanes.

2. Cal tenir en compte que cada setmana s’hauran de començar quatre partides i no convé acumular-les amb les de les setmanes següents.

Puntuació

3. Cada partida guanyada equival a sumar 2 punts. En cas d’un gairebé improbable empat, l’aplicació d’Apalabrados ® dóna guanyador un dels jugadors; però en el nostre campionat es repartiran els 2 punts entre els dos contrincants. És a dir, 1 punt per a cada jugador. La derrota no suma cap punt.

Rendicions o abandonaments

4. En cas de rendicions involuntàries, el jugador que s’ha rendit perdrà automàticament la partida per un resultat de 0 a X (on X és la mitjana actual del contrincant). Es deixa a voluntat dels dos jugadors, però, pactar si en volen iniciar una altra.

5. Si un jugador decideix retirar-se del campionat i no ha completat el 80% de les partides, quedaran nul·les i tampoc computaran per als seus rivals. En canvi, si ja ha disputat les ⅘ parts de les partides o més, es resoldrien amb un 0 a X (on X és la mitjana actual del contrincant).

6. Si un jugador no fa la seva jugada en un període de 7 dies, la partida es donarà per perduda amb un resultat de 0 a X (on X és la mitjana actual del contrincant).

7. Els jugadors que, per les causes que siguin, no tenen una progressió òptima en els períodes de temps determinats, ja sigui perquè triguen massa a fer jugada de forma reiterada, ja sigui per queixa del contrincant, l’organització es veurà obligada a procedir amb un advertiment o amonestació mitjançant el correu electrònic. Així, en el cas que el jugador sigui objecte d’una tercera amonestació, serà definitiva i quedarà fora de la competició amb els mateixos efectes que el punt 5.

Altres aspectes del joc

8. En alguna ocasió s’ha donat el cas que l’aplicació d’Apalabrados ® té alguna fallida (caiguda de servidor, per exemple) i desfà les darreres jugades. Com que no hi ha cap possibilitat de restablir res, es continuarà jugant des del punt on es trobi la partida, tot i saber que es poden canviar les jugades.

9. El jugador que inicia la partida és el responsable de lliurar el resultat a l’organització mitjançant el formulari establert. Tot i així, s’aconsella que tots dos jugadors vetllin per tal que els resultats arribin a l’organització, fet que implica que el jugador que no inicia la partida s’asseguri igualment que el resultat ha estat enviat.

10. En casos especials no inclosos a les bases del campionat, la Comissió es guarda el dret de valorar-los i prendre les decisions escaients.

Calendari

11. Les inscripcions estan obertes fins el dia 10 de desembre, mitjançant el formulari d’inscripció.

12. L’inici de la competició està prevista que sigui el dia 12 de desembre.

13. La final a 4 anirà en funció de la quantitat d’inscripcions que hi hagi finalment. Una vegada se sàpiguen tots els participants es donaran més detalls i dates que puguin restar ara pendents.

Classificació final

La posició de cada jugador en aquesta lliga és molt important de cara a la propera temporada. Afortunadament, la participació en els Campionats d’Ajuscats tenen una gran acceptació i hi ha un gran nombre de participants.

En aquest sentit, de cara a la temporada vinent es prepararà una competició regular en forma de dues lligues, una per cada semestre. Cada lliga tindrà unes divisions formades per grups de 30 participants, amb ascensos i descensos. Ara per ara, es pot assegurar que la 1a divisió serà de 30 jugadors, i la 2a divisió gairebé segur que també. La 3a divisió anirà en funció de les inscripcions.

Els ascensos i descensos es produiran tant en la lliga d’Obertura (1r semestre) com en la lliga de Cloenda (2n semestre). Això dóna peu a què, per exemple, un jugador que baixi de categoria en la lliga d’Obertura pugui tornar a pujar en la de Cloenda. I viceversa, és clar.

Però anem a pams, perquè tot això serà de cara la propera temporada i ja s’explicarà tot més detalladament quan toqui. Ara el que compta és començar la Gran Lliga del 3r Campionat d’Ajuscats. Som-hi!!

3r Campionat d’Aparaulats de l’AJUSC: La gran lliga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web usa galetes pròpies i de tercers. Més informació...

La configuració de les galetes d'aquest web està definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-vos una millor experiència de navegació. Si continueu visitant aquest lloc web sense canviar-ne la configuració, accepteu l'ús de galetes per a proporcionar-vos una millor experiència possible de navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de les galetes, o feu clic a "D'acord" de sota, aleshores esteu acceptant això.

Tanca