En aquesta pàgina hem recopilat les instruccions bàsiques per poder participar en l’AJUSCATS. Si tens qualsevol dubte, consulta la normativa del campionat vigent o consulta’ns des de la pàgina de comunicació d’incidències de la teva divisió.

Contra qui has de jugar?

Per saber contra qui has de jugar cada setmana, ves a la pàgina de la temporada actual (aquí la trobaràs), on hi ha l’accés a cadascuna de les divisions. Si no saps a quina divisió estàs, consulta l’assignació de divisions.

Quan entris a la pàgina de la teva divisió veuràs que hi ha 3 pestanyes: la primera té informació general, la segona els Aparellaments i la tercera conté la Classificació.

Quantes partides es juguen per setmana?

A la pestanya dels Aparellaments cada setmana, la nit de dissabte a diumenge, apareixeran les 3 rondes noves de la setmana. Si cliques al títol de cada ronda, es desplegaran tots els aparellaments de la ronda en qüestió.

Has d’aparèixer a cadascuna de les rondes, unes setmanes iniciaràs 1 partida i altres setmanes n’hauràs d’iniciar 2.

Si algun jugador s’ha retirat o ha estat desqualificat, la setmana que hauries jugat amb ell tindràs una partida menys.

Si la teva divisió té menys de 22 jugadors, o sou imparells, pot ser que també hi hagi alguna setmana on només juguis 2 partides.

Com sé qui comença cada partida?

Cada fila dels aparellaments representa una partida: Si ets a l’esquerra, et toca començar-li la partida al jugador de la teva dreta. Si ets a la dreta, has d’esperar que t’iniciïn la partida.

Dimecres

IMPORTANT: Si arriba el dimecres, ets el jugador de la dreta, i no t’han iniciat la partida, pots iniciar-li tu la partida al jugador de l’esquerra, prenent-li l’avantatge de començar!

Com veig els meus resultats?

A la pestanya de Classificació hi ha els resultats de cadascun dels jugadors. Si cliques al nom de cadascú, tindràs tots els seus resultats comunicats i la seva llista de partides pendents i jugades. Aquesta també és l’opció més còmoda per saber contra qui has de jugar cada setmana i per veure les partides que tens pendents.

Qui ha de comunicar el resultat?

El jugador que fa l’última tirada de la partida ha de comunicar-ne el resultat, a través de la mateixa pàgina on es publiquen els aparellaments, clicant a la fletxa blava de la dreta. Si per qualsevol motiu, el jugador que ha acabat la partida triga en comunicar el resultat, pot fer-ho l’altre jugador.

Quin termini hi ha per jugar les partides?

Hi ha un termini de fins a 3 setmanes per jugar cadascuna de les rondes, si la partida s’allarga més, o no se’n comunica el resultat dins del termini, ja no serà possible comunicar-ne el resultat i podran ser penalitzats tots 2 jugadors.

Cal jugar en el mode Clàssic del nou Apalabrados

IMPORTANT: Les partides s’han d’iniciar en el mode Clàssic de la nova versió de l’Apalabrados (sense les “ajudetes” disponibles). Si jugues habitualment amb l’antiga versió de l’Apalabrados, has de començar la partida des de la nova versió de l’Apalabrados al teu mòbil o tauleta.

Si li toca iniciar la partida a l’altre jugador, entra al Nou Apalabrados per comprovar que la partida te l’ha iniciat en el mode Clàssic.

Un cop iniciada la partida (o hagis comprovat que te l’han iniciat en mode Clàssic), ja podràs jugar la resta de la partida amb l’antiga versió.

Comprova que les partides són en mode Clàssic

Les partides en mode clàssic tenen l’etiqueta “Clàssic” a la cantonada superior esquerra de la llista de partides de la nova aplicació. Quan s’entra a la partida des del nou Apalabrados, també s’indica la paraula “Clàssic” a sota del marcador de punts dels jugadors. Si la partida fos en mode Casual, en aquest mateix espai hi hauria les “ajudetes”.

Nova versió de l'Apalabrados

Més informació sobre la nova versió a la nostra pàgina sobre l’Apalabrados.