L'Apalabrados ràpid és la modalitat de partides de l'Apalabrados en la que hi ha un temps màxim de 5 minuts per fer cada tirada, i això implica que la partida s'ha de jugar tota seguida (de 20 minuts a 1 hora de durada aproximadament), fent d'aquesta modalitat la més semblant a les partides de Scrabble clàssic d'1 contra 1.

Per potenciar les partides ràpides d'Apalabrados en català, des de l'AJUSC, hem creat un grup de Telegram per tal de facilitar que els interessats en aquesta modalitat puguin comunicar-se per trobar algú amb qui jugar-hi.

Si vols formar-ne part, omple aquest formulari i t'afegirem al grup d'Apalabrados ràpid.

Apunta't-hi, quants més serem, més riurem!


Al final d'aquesta pàgina hi ha un apartat de preguntes freqüents on aclarim dubtes sobre la modalitat d'Apalabrados ràpid, donem ajuda amb l'aplicació Telegram i trobareu més informació sobre el funcionament d'aquest grup.


 

Per donar-li un component competitiu a aquest grup, hi ha un formulari on comunicar els resultats de les partides jugades en aquesta modalitat.

Podeu veure la llista de resultats de totes les partides, ordenades per data de joc o per la suma de punts dels dos jugadors, una classificació en funció del percentatge de partides guanyades, una en funció de la velocitat, una amb el nombre de partides jugades de cadascú i una darrera amb els dies sense jugar que porta cada jugador.

També hi ha una pàgina amb algunes estadístiques generals sobre aquesta modalitat.


 

Preguntes freqüents

La modalitat de partides ràpides té la peculiaritat que només hi ha 5 minuts per fer cada tirada i això implica que la partida s'ha de jugar tota seguida (de 20 minuts a 1 hora de durada aproximadament).

Quan el teu contrincant fa la seva tirada, comença a còrrer immediatament el temps de 5 minuts per fer la teva tirada, de manera que si no estàs pendent de l'aplicació, i se t'esgota el temps, passa el teu torn. I si se't passa el torn 2 vegades seguides, perds la partida automàticament.

Creiem que aquesta modalitat és la més semblant a una partida de Scrabble d'1 contra 1: estàs concentrat en la partida, no s'allarga durant setmanes i dóna menys oportunitats perquè puguin fer-te trampes o provar infinites combinacions fins que trobin la millor jugada.

En aquest grup de Telegram hi ha gent interessada en les partides ràpides d'Apalabrados, així doncs, quan algú té ganes de jugar una partida en aquesta modalitat pot enviar un missatge al grup per trobar un contrincant disponible.

La manera més fàcil de jugar partides ràpides d'Apalabrados és fer-ho amb jugadors aleatoris, però no sempre tenen prou nivell.

I què passa quan vols jugar-hi amb gent coneguda? Si li inicies directament la partida a algú conegut, el més fàcil és que en aquell moment no pugui jugar i la partida expiri. Primer hauries de quedar amb qui vulguis jugar, contactant-hi fora de l'aplicació.

Amb aquest grup de Telegram pots fer una crida per trobar un adversari que tingui ganes de jugar-hi en aquell moment.

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània que funciona de manera molt semblant al WhatsApp. Però té funcions avançades en la gestió i moderació de grups. La resta de membres del grup no poden saber el teu número de telèfon, per tant la teva privadesa està més protegida que en els grups de WhatsApp. A més, va ser l'opció preferida per la majoria d'enquestats.

Si el teu mòbil o tauleta és Android baixa't el Telegram del Google Play, si tens un iPhone o un iPad baixa-te'l de l'App Store, també hi ha disponible una versió per a mòbils amb Windows Phone, així com versions per a ordinadors i versions web.

Cal tenir un número de telèfon mòbil on rebràs un SMS amb el codi de validació del teu compte de Telegram.

Si el teu telèfon mòbil no té prou memòria, no és un telèfon intel·ligent (Smartphone), o no vols tenir el Telegram al mòbil, pots instal·lar-te el Telegram en un altre aparell com un ordinador o una tablet.

Igualment et cal tenir un número de telèfon mòbil on rebràs un SMS amb el codi de validació del teu compte de Telegram.

L'aplicació de Telegram es pot tenir instal·lada en diversos dispositius alhora i fer-la servir simultàniament en tots ells, encara que el telèfon no tingui connexió a internet. Només necessites que el telèfon estigui operatiu en el moment de connectar-te mitjançant un altre dispositiu.

El WhatsApp només es pot fer servir en un sol telèfon o tauleta simultàniament i addicionalment es pot fer servir simultàniament en un ordinador via web, però per poder fer-ho necessites que el telèfon tingui bateria i estigui connectat a internet permanentment.

Si aquest grup té una bona acceptació, i trobem la mecànica per fer-ho, potser podríem arribar a organitzar campionats en aquesta modalitat.

Aquest web usa galetes pròpies i de tercers. Més informació...

La configuració de les galetes d'aquest web està definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-vos una millor experiència de navegació. Si continueu visitant aquest lloc web sense canviar-ne la configuració, accepteu l'ús de galetes per a proporcionar-vos una millor experiència possible de navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de les galetes, o feu clic a "D'acord" de sota, aleshores esteu acceptant això.

Tanca