Comença un nou exercici i, amb ell, donarem el tret de sortida a la segona edició de la Lliga Itinerant de Scrabble en Català: la 2a LISCA.

El funcionament d’aquesta edició és molt similar al de la temporada passada, tot i que s’han introduït una sèrie de canvis que, al nostre parer, corregeixen aspectes millorables i dinamitzen tant l’anotació dels resultats com la definició concreta dels jugadors.

Anem, doncs, a descriure les principals novetats de la 2a LLISCA:

 1. Ampliació de seus amfitriones. A les seus de Barcelona, El Prat, Manresa i Molins de Rei, en la temporada 2013/14 s’hi incorporen Badalona, Matadepera i Sabadell, amb l’opció de tenir novetats positives en aquest apartat. De moment, el calendari té aquest aspecte, i s’intentarà respectar al màxim les dates proposades:
  • Barcelona: 05/10/13
  • Badalona: 09/11/13
  • Matadepera: 08/02/14
  • Sabadell: 22/03/14
  • el Prat: 25/04/14
  • Manresa: 24/05/14
  • Molins de Rei: 05/07/14
 2. Definició dels jugadors. Just en el moment de començar la jornada tots els equips hauran de comunicar quins són els seus jugadors 1, 2 i 3 per a tota la jornada. També s’acorda que el jugador 3 ha de substituir el jugador 1 o 2 en el seu lloc. Per tant,
  • Si el jugador 1 és substituït, el seu lloc l’ocuparà el jugador 3.
  • Si el jugador 2 és substituït, el seu lloc l’ocuparà el jugador 3.
  • En cap cas el jugador 2 pot fer de jugador 1, com tampoc el jugador 1 pot fer de 2.
  • L’ordre dels jugadors pot intercanviar-se en la propera jornada.
 3. Amitjanament. Els rànquing premiaran els jugadors més compromesos, els que tinguin més assistència. Per això, el rànquing, tant per a equips com per a jugadors, s’encapçalarà pel nombre de victòries més que pel percentatge, sempre i quan els equips o jugadors tinguin comptabilitzats un mínim del 50% de les partides.
 4. Equips participants. En aquesta edició, el nombre màxim d’equips que es podran inscriure és 26, buscant sempre el nombre parell perquè no hi hagi cap equip que es quedi sense jugar si, com en la primera edició, l’assistència per equips és del 100%. És una aposta arriscada i forta, donada la dificultat de trobar espais per encabir tanta gent. Segur que ho aconseguirem.
 5. Agilitat. Es proporcionarà un full resum de cada ronda i per equip, on cada jugador té el seu lloc juntament amb les seves puntuacions. Això permetrà una introducció de dades més àgil al sistema informàtic.
 6. Inscripcions: Les inscripcions per participar en aquesta 2a LLISCA les podeu fer en aquest enllaç, fins el dia 30/09/2013. Tanmateix, podeu consultar les bases de la LLISCA en les pàgines habituals del web. El preu per participar en aquesta edició de la LLISCA serà de 10€ per jugador. L’augment de seus implica una major inversió en recursos, i el preu final s’estima que no és en absolut desproporcionat. El jugador que s’estreni en la LLISCA, sigui en la jornada que sigui, abonarà la quota d’inscripció en aquella seu.

Desitgem que l’èxit assolit en l’edició passada es vegi superat en aquesta. L’organització agraeix l’esforç de totes les seus amfitriones en la confecció, millora i disseny d’aquesta 2a LLISCA. Ara només falteu vosaltres. Inscriviu-vos-hi!

Iniciem la 2a LLISCA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *