Apalabrados catala

L’Apalabrados, també conegut com a Aworded, Angry words, Word CrackAparaulats o Emparaulats, és un joc molt semblant a l’Scrabble per a smartphones, tablets o ordinador, desenvolupat per l’empresa Etermax, que està disponible per a jugar-hi en català, entre altres idiomes.

S’hi pot jugar des de telèfons intel·ligents i tauletes amb sistemes Android, iPhone o iPad i des de l’ordinador a través del web de Facebook. També hi ha versions per a Windows Phone, Windows 8, Kindle i Blackberry.

Activitats de l’AJUSC amb l’Apalabrados en català

Fa molt de temps que a l’AJUSC fem activitats amb l’Apalabrados en català, aprofitant les evidents semblances que té amb l’Scrabble. L’AJUSCATS és la nostra principal activitat amb Apalabrados i darrerament també estem potenciant la modalitat d’Apalabrados ràpid.

AJUSCATS: Campionat d’Apalabrados en català

AJUSCATS: Campionat d'Apalabrados en català

La temporada 2015/2016 a l’AJUSC vam crear l’AJUSCATS, el nostre campionat d’Apalabrados clàssic en català. El format del campionat ha anat canviant amb el temps i, des de la quarta edició, és una lliga amb diverses divisions i fases. A les darreres temporades hem superat amb escreix els 100 participants amb jugadors d’arreu dels Països Catalans.

Més informació >

Apalabrados ràpid en català

Apalabrados ràpid en català

Des de l’abril del 2020 tenim un projecte per potenciar la modalitat de partides ràpides d’Apalabrados en català. Com que les partides s’han de jugar en temps real, tenim un grup de Telegram on qualsevol dels membres pot fer una crida per trobar un contrincant. A la pàgina del projecte trobareu més informació sobre el seu funcionament i un formulari per poder-vos-hi incorporar.

Més informació >

Semblances i diferències entre l’Apalabrados i l’Scrabble

La principal semblança entre l’Apalabrados i l’Scrabble està en la mecànica de joc, que és exactament igual en els dos jocs. Una altra semblança està en el diccionari que fa servir l’Apalabrados, que és el Diccionari Informatitzat de l’Scrabble en català, el mateix que fem servir als campionats de Scrabble organitzats per l’AJUSC i per diversos clubs de Scrabble en català.

La quantitat i la puntuació de les fitxes de cada lletra o dígraf, són les mateixes a l’Apalabrados i a l’Scrabble en català. Tot i que a la majoria de clubs i campionats de Scrabble en català es juga com si la fitxa de la Q ja portés incorporada la U (formant el dígraf QU amb una sola fitxa). En canvi, a l’Apalabrados en català sempre cal afegir la fitxa de la U per poder jugar la Q, cosa que augmenta la dificultat per jugar aquesta fitxa cara.

La principal diferència amb l’Scrabble està en la distribució de les caselles bonificades del tauler. L’Apalabrados també té les caselles de puntuació doble i triple de lletra i de paraula, però estan situades d’una altra manera al tauler. Una altra diferència està en la bonificació quan es fa una jugada tirant les 7 fitxes del faristol, a l’Apalabrados és de 40 punts extres i quan es fa a l’Scrabble en són 50.

Modalitats de l’Apalabrados

El joc de l’Apalabrados té dues modalitats, la clàssica i la ràpida.

Apalabrados clàssic

En el mode clàssic de l’Apalabrados disposes de fins a 7 dies per fer la teva jugada. No cal que els dos jugadors estigueu jugant-hi simultàniament, cadascú tira quan pot, es juga asíncronament. Una partida pot allargar-se setmanes.

Apalabrados ràpid

En el mode ràpid de l’Apalabrados només tens 5 minuts per fer cada tirada, de manera que la partida s’ha de jugar tota seguida, amb els dos jugadors jugant-hi simultàniament, en temps real. Les partides tenen una durada mitjana d’uns 30-35 minuts, les més ràpides poden arribar a durar menys de 20 minuts i les més lentes poden ser de més d’una hora.

Enllaços externs

Aquest web usa galetes pròpies i de tercers. Més informació...

La configuració de les galetes d'aquest web està definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-vos una millor experiència de navegació. Si continueu visitant aquest lloc web sense canviar-ne la configuració, accepteu l'ús de galetes per a proporcionar-vos una millor experiència possible de navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de les galetes, o feu clic a "D'acord" de sota, aleshores esteu acceptant això.

Tanca