Les vacances fa dies que s’han acabat, molts de vosaltres ja heu reprès l’activitat escrablística. Ha començat una nova temporada de Scrabble, i la LLISCA també, però amb canvis. Molts canvis. Tot seguit teniu tota la informació.

Canvis en la modalitat de joc de la LLISCA
Des que vam començar el projecte de la LLISCA hem anat introduint canvis en cada nova edició per a fer la competició més flexible i poder respondre a les necessitats que hem vist que quedaven al descobert. Ara, en la seva quarta edició, també buscarem adequar-nos als nous reptes, per la qual cosa farem canvis certament rellevants sense que per això es perdi el sentit d’una competició per equips.

Sistema d’equips modificat
En la quarta edició els equips seguiran estant formats per dues persones, però el sistema d’enfrontaments ja no serà d’una equip contra l’altre amb els jugadors 1 i 2, sinó que tots els jugadors entraran en un sorteig amb el sistema suís, de manera que els equips puntuaran segons els resultats dels seus integrants contra els rivals que l’atzar i les matemàtiques decideixin. En cas que un sorteig del programa enfronti dos jugadors del mateix equip, només en aquest cas no es comptarà el resultat d’equip, sinó l’individual.

Aclariments (08/10/2015):

Els enfrontaments es sortejaran individualment mitjançant el sistema suís, l’habitual de la majoria de campionats de Scrabble clàssic. D’aquesta manera s’afavoreix que els participants puguin jugar amb el màxim nombre de jugadors diferents possible, minimitzant la possibilitat de repetir enfrontaments, tendint a ser una lliga més pura.

Per computar els resultats a nivell d’equip cal que juguin dos dels seus representants. En una mateixa jornada només es comptabilitzaran els resultats dels mateixos dos jugadors d’un equip.

Els jugadors esporàdics, desaparellats, o tercers jugadors d’un equip també podran jugar, però només es comptabilitzaran els seus resultats a nivell individual.

Reducció del nombre de seus
L’experiència també ens ha donat la perspectiva del temps per a constatar que un nombre massa elevat de seus dificulta l’assistència per part dels equips en totes les trobades. És per això que es reduirà el nombre de seus, per tant de jornades, a 4 o 5, de manera que dues es disputaran abans de l’aturada nadalenca i dues o tres abans de l’estiu. En aquest sentit, la seu de Molins de Rei ja ha confirmat la renúncia.

Aviat confirmarem totes les seus, però ja us avancem les dates de les primeres jornades:

  • 1a jornada, Barcelona: 17 d’octubre
  • 2a jornada, Badalona: 7 de novembre
  • 3a jornada, Manresa: 27 de febrer

Per a fer les inscripcions d’equips a la 4a LLISCA ompliu aquest formulari. Si teniu dubtes també podeu adreçar-vos a llisca@totescrable.cat.

Nova competició itinerant: les duplicades
Des de l’AJUSC apostem per un format no gaire explotat en l’àmbit de l’Scrabble en català. Per això buscarem confirmar la partida duplicada com una nova competició regular amb l’exemple de l’esperit itinerant de la LLISCA. En aquesta primera edició només es faran tres partides: una abans de l’aturada nadalenca, una abans de l’aturada de Setmana Santa i la darrera abans de l’estiu.

Volem donar-li un altre caràcter més «canallesc», si ens permeteu aquesta expressió. Així, les partides duplicades les reservem per a un ambient vespertí, gairebé de timba, de forma que l’hora inicial de cada partida sigui a les vuit del vespre. Evidentment, aquesta nova competició generarà un rànquing nou.

Molins de Rei presenta la seva candidatura per a ser una d’aquestes tres seus, però en calen dues més. Important: encara no s’han obert les incripcions de jugadors per a la modalitat de duplicades.

Contacte: les seus interessades en acollir una jornada de la LLISCA clàssica o una de la competició de duplicades podeu comunicar-ho a llisca@totescrable.cat amb el tema del missatge «Seu» . Igualment, si aquestes explicacions no aporten prou informació i teniu cap dubte, us podeu adreçar al mateix correu electrònic amb el tema del missatge «Dubtes».

El període d’inscripcions d’equips a la LLISCA i confirmacions per a la 1a jornada es mantindrà obert fins el dijous dia 15 d’octubre a mitjanit.

Comptem amb vosaltres!

Comença la 4a LLISCA