Què és la LLISCA?

La LLISCA és la Lliga Itinerant de Scrabble en Català i pretén connectar clubs i grups de joc en una competició de llarga durada, durant tota la temporada.

Qui pot jugar la LLISCA?

La LLISCA la juguen equips formats per dos jugadors fixos durant tota la temporada. Es pot incorporar un tercer membre a l’equip en qualsevol moment de la competició, que seria el jugador reserva. L’organització de la LLISCA elaborarà classificacions individuals i d’equip.

Els jugadors poden participar qualsevol de les jornades. En cas de superar la capacitat disponible en una jornada, tindran preferència els jugadors per rigurós estric de confirmació.

Per a comptabilitzar en les classificacions i estadístiques cal haver jugat un mínim del 50% de les partides programades.

Les partides que enfrotin jugadors del mateix equip no computaran en la classificació d’equips, però sí en la individual.

Cada jugador ha de confirmar la seva participació, a qualsevol de les jornades, amb un temps mínim de 48 hores abans de cada trobada.

Quan i on es juga la LLISCA?

Aquesta quarta temporada (octubre del 2015 a juny del 2016) compta amb 3 seus diferents ja adjudicades: Barcelona, Badalona i Manresa. Desitgem poder-ne amplicar a 4 o 5 ben aviat. Cada seu comptarà amb, almenys, un equip amfitrió. Les dates estan confirmades i els espais en què se celebraran les trobades s’aniran comunicant en cada jornada.

Cada seu amfitriona pot escollir entre: dissabte al matí, dissabte a la tarda o diumenge al matí per organitzar la trobada en la seva seu.

Com és una jornada de la LLISCA?

Cada jornada consta de 3 rondes de partides un contra un, enfrontant en cadascun d’elles els jugadors presents en aquella jornada.

Cadascuna de les 3 rondes posa en joc 2 punts, atorgant-se 1 punt per victòria, zero punts per derrota i mig punt per a cada equip/jugador en cas d’empat.

Cada jornada de la LLISCA (3 rondes) posa en joc un total de 6 punts a nivell d’equip i 3 punts a nivell individual.

Aquesta quarta temporada (octubre 2015 a juny 2016) consta, de moment, de 3 jornades diferents posant en joc un total de 18 punts a nivell d’equip i 9 punts a nivell individual.

En funció dels inscrits, els jugadors s’aniran enfrontant en funció del seu nombre de victòries. Així, després de sortejar els primers enfrontaments, els següents aniran aparellant equips amb el mateix nombre de victòries o punts (a l’estil Swiss Perfect).

Les partides es disputen en la modalitat d’un contra un, enfrontant els jugadors de nivell similar segons el sistema suís.

Drets i deures dels equips

  • Club o grup de joc amfitrió: ha d’aportar un local de joc amb taules i cadires suficients per atendre els requisits d’una jornada LLISCA. També ha de facilitar i comunicar el diccionari arbitral que farà servir durant tota la jornada així com el material extra (bolígrafs, impresos, papers…)
  • Equip o jugador participant: ha de portar un joc sencer de Scrabble en català (tauler, 2 faristols i bossa de lletres). També ha de portar un rellotge electrònic d’escacs o un simulador baixat a un telèfon tipus Smartphone (Android o iPhone) o a una tauleta. Si un equip no disposa de tauler i/o rellotge d’escacs ho ha de comunicar en el moment de fer la seva inscripció. Si un equip o jugador no porta tauler, i no n’hi ha cap de disponible, perd el dret a jugar la partida.

Diccionari arbitral

La filosofia d’aquesta competició és la de donar flexibilitat a l’amfitrió per sentir-se còmode i poder escollir entre les eines existents la que millor s’adapti a la seva idiosincràsia. En aquest sentit, cada amfitrió podrà fer servir qualsevol dels diccionaris que actualment es fan servir en les principals activitats de scrabble en català.

  • DOSC: en paper.
  • DISC: DIEC2 en format digital amb o sense necessitat d’internet.
  • DOCSEL o DOCS: en format digital amb necessitat d’internet.

El joc serà arbitrat segons les normes generals (reglament) de la LLISCA

Transparència

Els resultats dels enfrontaments i les classificacions parcials que es vagin generant en cada trobada han de ser absolutament públics. D’aquesta manera, tant participants com altres persones podran seguir l’evolució de totes i cadascuna de les parelles, així com també a nivell individual per cada jugador: victòries, derrotes, scrabbles i altres estadístiques.