Data/Hora
Date(s) - 02/05/2020
17.30 - 20.30

Categories

Organitza
AJUSCEl proper dissabte 2 de maig es disputarà la 3a Duplicada telemàtica de Scrabble en català. La partida començarà a les 17.30 hores i es jugarà sencera. La seva durada aproximada serà d’entre 2 hores i 2 hores i 30 minuts, pot variar en funció de com vagin sortint les fitxes i la llargada de les paraules que es vagin formant. Com a molt s’acabaria a les 20.00 o 20.30 hores.

Ompliu aquest formulari per fer la vostra inscripció.

Dinàmica de joc d’una duplicada

La dinàmica de joc de la partida serà la mateixa que la de les duplicades presencials: Es mostrarà el tauler i el faristol al vídeo en directe, es donaran instruccions per veu, i hi haurà un temps de 3 minuts per trobar i comunicar la vostra millor jugada (enlloc de fer-ho amb una papereta, ho haureu de fer al formulari del web). Tot seguit, el director de la partida triarà la jugada de referència, amb l’ajuda del programa Eliot, i la mostrarà al tauler de la pantalla. Donarem uns segons per tal que podeu posar la jugada de referència al vostre tauler físic (exactament en la mateixa posició que a la pantalla), es mostraran les noves fitxes que haureu d’emprar per la tirada següent i tornarem a donar 3 minuts de temps per buscar i comunicar la vostra millor jugada. I així successivament, fins que s’acabin les fitxes. A mitja partida es farà una pausa d’uns 10 o 15 minuts per poder descansar una mica i seguir validant les vostres jugades. Al final de la partida es mostrarà la classificació provisional segons la suma de punts total de cada jugador, posteriorment es revisarà i publicarà la classificació definitiva al web.

Igual que a les dues primeres partides, el diccionari arbitral serà el DISC (Diccionari Informatitzat de l’Scrabble en Català) en la seva versió 2.7.15 i la partida serà retransmesa en directe a través del web de l’AJUSC. El tauler, el faristol i les indicacions del director de la partida es transmetran per vídeo en directe per YouTube i les jugades es recolliran mitjançant un formulari.

Material necessari

És imprescindible que tingueu, com a mínim, un telèfon mòbil intel·ligent, però us serà més còmode participar-hi des d’aparells amb pantalles més grans (com una tauleta o un ordinador) i si teniu un teclat, encara millor. També hi ha la possibilitat de veure la part de vídeo des d’un televisor (ja sigui amb una Smart TV o amb Chromecast, o similars) i enviar les jugades des d’un dels dispositius esmentats abans. També cal tenir una bona connexió a internet i que els vostres dispositius tinguin les prestacions mínimes que us permetin veure vídeo en directe.

És recomanable que tingueu el vostre propi joc físic de Scrabble en català però, si no el teniu, podeu imprimir aquesta imatge i retallar-la, per poder remenar les fitxes. Si teniu un tauler antic vigileu que les coordenades estiguin en la mateixa posició que en aquesta imatge del tauler i que a l’eix de les lletres s’hi inclogui la “K”. Una possibilitat, que han fet molts jugadors, és enganxar un paper a sobre dels eixos de les coordenades corregint-les per poder participar més còmodament a les partides duplicades, tant telemàtiques com presencials.

On i quan es jugarà?

Per poder-hi participar haureu d’entrar a la pàgina principal del web de l’AJUSC una estona abans de les 17.30 hores i allà trobareu un accés directe a la pàgina on es jugarà la partida. Allà hi trobareu unes breus instruccions per poder-hi participar, que seran completades verbalment a l’inici de la partida.

Inscrits

3a Duplicada telemàtica de Scrabble en català

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *