Fa uns dies que ja va acabar el Primer Campionat d’Ajuscats. Ara, amb unes setmanes de distància, podem fer-ne ja algunes valoracions, completades amb l’aportació dels participants que han volgut dir-hi la seva a través de l’enquesta que es va passar en acabar el campionat.

Has estat gairebé tres mesos de competició en què han arribat a participar 77 jugadors d’àmbits força diferents, alguns clàssics en el món de l’Scrabble, i d’altres totalment aliens però que volem afegir-los i fer-los coneixedors  d’un terreny a explorar fora de les “tauletes”  i dels “mòbils”, un terreny físic on el contacte directe amb el tauler i les fitxes, la limitació de temps per jugades i la interacció física amb oponents al teu costat, potser sí que fan del joc una experiència un xic més exigent, però en definitiva també més autèntica i enriquidora.

Animem, doncs, als jugadors online que baixin a la terra, que busquin un grup de Scrabble en la seva població o en poblacions properes, que el visitin i es deixin endur pel poder de l’embruix que la simple combinació de lletres per formar paraules exercirà segur sobre els seus enteniments. Sí, baixeu a la terra!

Tornant al campionat, aquests 77 jugadors s’han disputat un total de 581 partides, amb una mitjana de 408 punts per partida, on la màxima puntuació a favor d’un jugador l’ha protagonitzat la @piero62 amb 625.

Altres dades diuen que començar la partida ofereix un lleu avantatge ja que de les 581 partides, aquells que les han començat han guanyat en 318 ocasions, un 55%.

El format proposat de dues fases, primer una fase de grups i després una d’eliminatòries, ha servit per classificar sempre els millor jugadors per a la següent ronda. Tot i així, la Repesca ha jugat un paper transcendent, ja que sempre ha donat oportunitat a seguir en el campionat en cas d’eliminació d’algun jugador. S’ha donat el cas que els dos jugadors que han arribat a disputar-se en el darrer moment el campionat han fet ús de la Repesca.

copa

Finalment, felicitar la jugadora @else56 com a Campiona del Primer Campionat d’Ajuscats. I felicitar també en @micses com a finalista i, per tant, subcampió.

Les estadístiques de @else56 són espectaculars. En la fase de grups es presenta com a campiona del grup A amb 8 victòries a favor i 0 en contra, és a dir un 100% de victòries. En la fase d’eliminatòries sempre ha necessitat d’una tercera partida, la qual cosa ja denotava que el nivell dels rivals era més alt a mesura que passava d’eliminatòria.

Només ha perdut en un eliminatòria: la fina! Però aleshores, com tots els jugadors que han quedat eliminats, ha fet ús del dret de Repesca. Vés per on, justament a través de la Repesca ha aconseguit guanyar el campionat. Increïble!

 

Volem deixar constància també de les vostres aportacions a través de l’enquesta que vau omplir, de la qual prendrem nota per fer millor una campionat que ha tingut una gran acceptació, i que volem que en properes edicions se superi el centenar de jugador. Estem segurs que ens hi ajudareu.

 

1

2

3

4

Moltes gràcies a tots i fins ben aviat!

@else56 guanyadora del Primer Campionat d’Ajuscats
Etiquetat a:        

3 thoughts on “@else56 guanyadora del Primer Campionat d’Ajuscats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *