Tot seguit trobareu la crònica, fotografies, classificació final i resultats de totes les partides del 9è Campionat de Scrabble en català de Sabadell. La crònica i les fotografies ens les ha facilitat en Salvador Batlle, president del Club de Scrabble de Sabadell. Ja està publicada l’edició 149 del BARRUF, que computa aquest campionat.

Crònica del campionat

El passat 22 d’octubre, a les instal·lacions de Cal Balsach, tingué lloc el 9è Campionat de Scrabble en català de Sabadell, amb la participació de 32 jugadors/es vinguts d’arreu de Catalunya i un d’ells d’Andorra. El campionat es va disputar amb molt bon ambient entre els participants, després de 2 anys d’aturada per la pandèmia.

El podi: Octavian Mocanu (2n), Martí Roé (1r) i Marta Rovira (3a).

El nom més destacat de la jornada és el de Martí Roé, que amb les 6 partides guanyades (únic jugador imbatut) es va convertir en Campió de Sabadell d’aquesta disciplina. Aquest jove, que es va iniciar en l’Scrabble escolar, ha fet una progressió molt gran en el joc. En una partida, amb final d’infart, derrotà per un punt al gran jugador Octavian Mocanu, que quedà en 2n lloc. El podi el va completar la Marta Rovira.

Com que el campionat ha format part dels actes commemoratius del CENTENARI de la UNIÓ CICLISTA SABADELL, que recolzà moralment i econòmica l’organització, s’establí un premi a la millor jugada que tingués contingut “ciclista”, que fou guanyat per Eric Olmedo, fent la paraula “PEDALANT” (genuïnament ciclista). Aquest premi va ser lliurat pels membres de la junta de la Unió Ciclista, Mañà, Sas i Calatayud. Prèviament, havíem tingut la visita del president de la Unió Miquel Borràs, que ho és des de fa 53 anys i va rebre un fort aplaudiment per part dels jugadors/es.

A la classificació final, sorprengué que jugadors que solen quedar capdavanters com en Maynés, Abad, Cassanyes no ho aconseguiren. Recordem que aquest joc reposa en 3 “potes”: vocabulari, estratègia i sort. Sabent que de les dues primeres els mencionats en tenen molta, atribuïm a la 3a la manca d’èxit final. En Carles Cassanyes, així i tot, s’emportà el premi de més Scrabbles, demostrant el seu domini del tema.

L’organització tècnica del Campionat a càrrec de membres de l’AJUSC resultà perfecta, amb Francesc Gelabert al capdavant, que introduí també el codi QR per a facilitar la tasca de computació i ben recolzat per en Xavier Albons i en Joan Montané.

Entre partides es gaudí d’un piscolabis… aquest joc també fa cremar moltes energies.

A l’entrega de premis no hi podia faltar el ja clàssic pernil, cedit gentilment per CANSALADERIES MEDRAN. El Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Sr. CARLES DE LA ROSA, animà els presents a perseverar en el foment del joc i del català.

Fotografies del campionat

Classificació final

La classificació final del campionat quedà de la següent manera:

[table colalign=”center|center|center|center|center|center|center|center|center|center|center|center”] Pos.,Jugador/a,BARRUF,Punts,Victòries,M-Buch.,Berg, Diferencial