Logo 3r AJUSCATS quadratLa 3a edició del Campionat d’Aparaulats de l’AJUSC té format de lliga. Les inscripcions són obertes fins el dia 10 de desembre.

LLIGA

El campionat d’AJUSCATS està organitzat per l’Associació de Jugadors de Scrabble en català (AJUSC) i es juga amb l’aplicació Apalabrados ®. En aquesta edició l’aposta és desenvolupar una lliga pura de tots contra tots i finalitzar-la amb una final a 4, que constarà de dues semifinals eliminatòries al millor de 3 partides i una final al millor de 5 partides.

MODALITAT DE JOC

El 3r Campionat d’AJUSCATS és completament gratuït i està obert a tothom que hi vulgui participar i tingui el compromís de seguir-lo.

Setmana a setmana

1. Per tal de garantir el bon ritme de partides, cada setmana se n’haurien de jugar quatre per jugador. Les partides estaran calendaritzades de forma que s’iniciïn en una setmana i sigui obligatori acabar-les en tres setmanes.

2. Cal tenir en compte que cada setmana s’hauran de començar quatre partides i no convé acumular-les amb les de les setmanes següents.

a. Per tal de mirar per un bon funcionament del campionat, hem considerat que les partides de cada setmana com a mínim s’han de començar. Per tant, si arribat el dijous de cada setmana, el jugador a qui li pertoca obrir partida no ho ha fet, l’adversari ha de comunicar a l’organització la demora del jugador. L’organització farà un primer avís, i si s’arriba a darrera hora del diumenge i el jugador encara no ha començat la partida, s’entendrà que durant 7 dies no ha emès jugada i s’aplicarà el punt 6. De la mateixa manera, la no progressió adequada d’un jugador pot portar a l’aplicació dels punts 5 a 7, tot i que esperem que això mai no hagi de passar.

Puntuació

3. Cada partida guanyada equival a sumar 2 punts. En cas d’un gairebé improbable empat, l’aplicació d’Apalabrados ® dóna guanyador un dels jugadors; però en el nostre campionat es repartiran els 2 punts entre els dos contrincants. És a dir, 1 punt per a cada jugador. La derrota no suma cap punt.

Rendicions o abandonaments

4. En cas de rendicions involuntàries, el jugador que s’ha rendit perdrà automàticament la partida per un resultat de 0 a X (on X és la mitjana actual del contrincant). Es deixa a voluntat dels dos jugadors, però, pactar si en volen iniciar una altra.

5. Si un jugador decideix retirar-se del campionat i no ha completat el 80% de les partides, quedaran nul·les i tampoc computaran per als seus rivals. En canvi, si ja ha disputat les ⅘ parts de les partides o més, es resoldrien amb un 0 a X (on X és la mitjana actual del contrincant).

6. Si un jugador no fa la seva jugada en un període de 7 dies, la partida es donarà per perduda amb un resultat de 0 a X (on X és la mitjana actual del contrincant).

7. Els jugadors que, per les causes que siguin, no tenen una progressió òptima en els períodes de temps determinats, ja sigui perquè triguen massa a fer jugada de forma reiterada, ja sigui per queixa del contrincant, l’organització es veurà obligada a procedir amb un advertiment o amonestació mitjançant el correu electrònic. Així, en el cas que el jugador sigui objecte d’una tercera amonestació, serà definitiva i quedarà fora de la competició amb els mateixos efectes que el punt 5.

Altres aspectes del joc

8. En alguna ocasió s’ha donat el cas que l’aplicació d’Apalabrados ® té alguna fallida (caiguda de servidor, per exemple) i desfà les darreres jugades. Com que no hi ha cap possibilitat de restablir res, es continuarà jugant des del punt on es trobi la partida, tot i saber que es poden canviar les jugades.

9. El jugador que inicia la partida és el responsable de lliurar el resultat a l’organització mitjançant el formulari establert. Tot i així, s’aconsella que tots dos jugadors vetllin per tal que els resultats arribin a l’organització, fet que implica que el jugador que no inicia la partida s’asseguri igualment que el resultat ha estat enviat.

10. En casos especials no inclosos a les bases del campionat, la Comissió es guarda el dret de valorar-los i prendre les decisions escaients.

Calendari

11. Les inscripcions estan obertes fins el dia 10 de desembre, mitjançant el formulari d’inscripció.

12. L’inici de la competició està prevista que sigui el dia 12 de desembre.

13. La final a 4 anirà en funció de la quantitat d’inscripcions que hi hagi finalment. Una vegada se sàpiguen tots els participants es donaran més detalls i dates que puguin restar ara pendents.

Classificació final

La posició de cada jugador en aquesta lliga és molt important de cara a la propera temporada. Afortunadament, la participació en els Campionats d’Ajuscats tenen una gran acceptació i hi ha un gran nombre de participants.

En aquest sentit, de cara a la temporada vinent es prepararà una competició regular en forma de dues lligues, una per cada semestre. Cada lliga tindrà unes divisions formades per grups de 30 participants, amb ascensos i descensos. Ara per ara, es pot assegurar que la 1a divisió serà de 30 jugadors, i la 2a divisió gairebé segur que també. La 3a divisió anirà en funció de les inscripcions.

Els ascensos i descensos es produiran tant en la lliga d’Obertura (1r semestre) com en la lliga de Cloenda (2n semestre). Això dóna peu a què, per exemple, un jugador que baixi de categoria en la lliga d’Obertura pugui tornar a pujar en la de Cloenda. I viceversa, és clar.

Però anem a pams, perquè tot això serà de cara la propera temporada i ja s’explicarà tot més detalladament quan toqui. Ara el que compta és començar la Gran Lliga del 3r Campionat d’Ajuscats. Som-hi!!

3r Campionat d’Aparaulats de l’AJUSC: La gran lliga

9 thoughts on “3r Campionat d’Aparaulats de l’AJUSC: La gran lliga

 • 28 de novembre de 2017 a les 19.24
  Enllaç permanent

  Gracies per organitzar-ho. Em sembla genial i m’ho passo molt bé!

  Respondre
 • 9 de desembre de 2017 a les 20.44
  Enllaç permanent

  Hola!! jo acabo d’apuntar-me i no surto a la llista d’inscrits. No sé si no ho he acabat de fer bé o triga una estona per quedar enregistrat a la llista.
  Si em podeu ajudar us ho agrairé.

  Respondre
 • 12 de desembre de 2017 a les 21.56
  Enllaç permanent

  Vull començar partides però no trobo l’enllaç a full de càlcul on s’indiquen els rivals i els resultats.

  Respondre
 • 15 de desembre de 2017 a les 12.40
  Enllaç permanent

  ¿Què es té que fer, quan un contrincant no engega partida….????

  Respondre
 • 22 de desembre de 2017 a les 19.01
  Enllaç permanent

  Hola! He vist el la classificació general d’Ajuscats que hi ha un error. Jo he jugat cinc partides i em posa que n’he jugat 6.. Potser m’he equivocat i he enviat el resultat de la darrera partida amb @xisc0 dues vegades i en realitat l’havia d’entrar ell…En Xisc0 també te un error perquè figura a la casella de partides jugades hi posa 9 quan només n’hi hauria de posar 8 si ja ha fet els deures de la setmana…
  Ho sento
  Carme

  Respondre
 • 8 de gener de 2018 a les 1.33
  Enllaç permanent

  Bon Any a tots els participants!

  Felicitats. per els organitzadors !
  Es tot un èxit!
  Voldria saber el calendari previst, per aquest 3r Campionat Ajuscats.
  He intentat esbrinar-ho a les bases, però no ho he trobat.
  Gràcies,
  Karma

  Respondre
 • 24 de gener de 2018 a les 13.13
  Enllaç permanent

  Bones amb toca ca jugar amb rmmestres, i he vist que es un jugador desclassificat .
  Això, que vol dir?
  Quina conseqüències té per el contrincant?

  Respondre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *