En Salvador Batlle, president del Club Scrabble Sabadell, ens va fer arribar, fa algunes setmanes, la crònica i algunes fotografies del VI Campionat de Scrabble de Sabadell del passat 4 de novembre. Demanem disculpes pel retard en la seva publicació, la podeu llegir tot seguit.


thumb_DSC_0149_1024El passat 4 de novembre es disputà el Campionat de Sabadell. Tinguérem una bona participació, de 34 jugadors/es. Destaquen els 11 de Barcelona, 8 de Sabadell, 5 de Matadepera i 5 de Manresa. També d’altres localitats en menor nombre. A tots el nostre reconeixement per la seva participació.

Presentació impecable del Campionat per part de l’Eulàlia Llargués, que ja havia fet de tresorera, i tot i “tocar campanes i anar a processó”… acabà en una boníssima 8ª posició al final de la jornada.

Excel·lent ambient, per part de tothom, només enterbolit per la situació política i dels empresonats, en boca de tots. El guanyador, en Carles Cassanyes -fort com sempre en els terrenys lingüístics i estratègics que aquest joc demana- feu una dedicatòria, al recollir el premi, en favor dels empresonats.

La classificació final, molt ajustada, amb 4 participants de 5 victòries cadascú.

Al migdia pausa per a dinar, amb escudella calenta, bacallà, faves o estofat, etc. etc.

El clima acompanyava i dinàrem al pati cobert, amb una tertúlia formidable. Ens acompanyen l’Eulàlia Baqués, de Sabadell i el seu marit Josep. També dina na Dolors Llargués, que ha fet les partides del matí i, malgrat no està entrenada, s’ha defensat prou bé. Saludem també l’Armand Viader, marit de l’Eulàlia Llargués. L’Armand, com la Imma, un dia no podran resistir la temptació i jugaran Scrabble de campionat……saludem també la Sra. Carbó, mare de na Montse, que, sense estar molt bregada en campionats, ha acabat en una meritòria 17ª posició al final del dia. La Trini, de Cal Pare, amfitriona del dia, dirigint la cuina i el personal per tal que tothom quedés satisfet. Ella, a l’entrega de premis, feu molt bones fotografies i rebé, també, juntament amb el seu marit Josep, un fort aplaudiment per part de tothom.

EL DESENVOLUPAMENT:

A la 1ª ronda destaquen els 611 punts aconseguits per Alex Abad, davant la Mª Lluisa Penelas, que aguantà el xàfec com va poder.

Els Peig, pare i fill -que ferm això- debutaven al Campionat de Sabadell. Victòria de l’Arnau, molt ajustada, tot s’ha de dir, sobre una jugadora experta com és l’Elvira, que venia tan refredada com el que subscriu. A la 2ª ronda, l’Elvira mostrava el seu potencial davant del pare Peig.

Veiem en Francesc Gelabert molt content, havia derrotat un campió de la talla d’en Miquel Sesé en una lluita aferrissada. Per cert, aquest Gelabert no sé d’on ha sortit, però val tots els euros d’aquest món, és col·laborador eficient, disposat, capaç de portar els aparellaments, les classificacions i quedar entre el “top ten”.

L’Enric Borràs ja “marcava” i deixava a una altra debutant sabadellenca, na Júlia Miralles, a quasi 300 punts. Sort que després la Júlia guanyà alguna partida i s’animà.

A la 2ª ronda poques sorpreses, a destacar la lluita entre Vinyals i Capdevila, resolta, per poc, a favor del Joan. I la victòria d’en Peadar davant Rico, potser inesperada, l’Albert no havia començat amb bon peu.

3ª ronda amb una partida destacada a la taula 1, entre Carles Cassanyes i Enric Borràs, primer i segon respectivament al final de la jornada. L’Enric guanya amb 4 scrabbles i 485 punts, en Carles pot fer un scrabble, però suma 450 punts, deu n’hi do. A la taula 2 duel ajustat entre Rosa Mª Cot i Muntsa Clotet, resolt, per poc, a favor de la Rosa Mª. La Muntsa, com sempre, a les primeres taules.

En Miquel Sesé, guanya la seva segona partida, després dina amb la colla i marxa cap a Barcelona, on ha de fer d’actor en una obra teatral. “Molta merda!!” li desitgem. No hi ha com ser polifacètic…

En Joan Montané, l’home fort de Manresa, guanya la seva 2ª partida i marxa cap al Bages acompanyat de la simpàtica Dària.

L’Alex Abad, com qui no vol la cosa, ja s’ha posat al capdavant de la classificació, amb 3 partides guanyades, aquests tresorers la saben llarga… També amb 3 la Rosa M. Cot, l’Enric Borràs i la devoradora de pernils, Montse Hergueta, que s’ha “cruspit” en Vinyals, Maynés i Colell, 3 jugadors que van lluitar bé durant tota la jornada.

A la tarda comencen fort Borràs, Hergueta i Cassanyes. L’Eulàlia Abelló es situa 4ª i l’Elvira Sesé, que s’ha refet al dinar, va 5ª al final de la 4ª ronda, Abad és 6è, Comelles que ha vençut Gelabert és 7è.

Duel molt ajustat en aquesta ronda entre Olmedo i Colell, resolt a favor del primer per 5 punts.

És BYE en aquesta partida na Magda Falcó, que lluitadora incansable, acabarà guanyant dues partides.

5ª ronda: Felipe Calvo, un dels homes forts de Matadepera, supera na Sayaka. L’expresidenta guanyà 3 partides, de mèrit, al final. Eulàlia Llargués supera Joan Torra. L’actor manresà, que entrena d’amagat a Sabadell, no tingué el seu millor dia, al voler captar totes les “essències” de l’ambient… Hergueta venç a Borràs, Cassanyes a Comelles, Abelló a Clotet, Abad a l’Elvira, Cot a Capdevila, es va establint el pòdium…

Al final d’aquesta 5ª ronda la cosa queda així: Hergueta, Cassanyes, Abelló, Borràs (Aquest parell feia dies que no podien venir, però no han perdut l’entrenament, deuen jugar sovint…)

6ª ronda i definitiva Cassanyes supera Hergueta, Abad venç Cot, Borràs a Abelló, Gelabert a Clotet. L’Eric Olmedo, el “D’Artagnan” del Bages, amb 4 victòries i una meritòria 9ª posició final, venç Calvo, etc. És BYE Larrañaga que, sense tenir el seu millor dia, s’emporta al final 2 victòries. Destacada victòria d’en Gabriel Bas sobre Barceló, arribant pràcticament als 500 punts. En Gabriel finalitzà en una destacada posició final, 5è, amb 4 partides guanyades i un excel·lent Minor.

ENTREGA DE PREMIS: Per absència de la Regidora de Cultura, Montserrat Chacón, que no va poder venir, ocuparen taula el Regidor de Mobilitat i Espai públic Xavier Guerrero i l’escriptor conreador de la llengua i membre d’Omnium Cultural David Vila. Ambdós van dirigir unes paraules als assistents, plenes de contingut, a favor i en defensa de la nostra llengua, que juntament amb Salvador Batlle, President del Club Scrabble Sabadell, van fer l’entrega de premis.

Un moment agradable i, a l’hora emotiu, fou l’entrega d’una placa d’àgata, per part del Club Scrabble Sabadell al veterà GABRIEL BAS, que noranteja, però manté el seu tarannà afable i també competitiu. L’aplaudiment dels assistents fou sonat.

Al final d’aquesta pàgina hi ha les classificacions i algunes fotografies representatives.

El nostre sincer agraïment a tots els que han permès una extensa llista de premis: Cansaladeries Medrán, l’Ajuntament de Sabadell, Màrius Serra, Salvador Comelles i David Vila que signaren els seus llibres, Mª Rosa Cucurull, Maria Lombarte, Joan Torra, La llar del Llibre de Sabadell, Pilar i Eduard (Expresidents Fira Sta. Llúcia, de Sabadell), DIR (Empresa d’activitats esportives) de Barcelona.

Mereix un especial reconeixement l’AJUSC, pel seu total recolzament al VI Campionat de Scrabble de Sabadell.

Salutacions cordials a tothom des del Club Scrabble Sabadell, i també en nom propi,

Salvador Batlle Girbau
President del Club Scrabble Sabadell
Novembre 2017

Continguts

Resultats i classificacions:

Per a desplegar les dades, feu clic al títol de cada ronda.

Fotografies:

Crònica del VI Campionat de Scrabble de Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web usa galetes pròpies i de tercers. Més informació...

La configuració de les galetes d'aquest web està definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-vos una millor experiència de navegació. Si continueu visitant aquest lloc web sense canviar-ne la configuració, accepteu l'ús de galetes per a proporcionar-vos una millor experiència possible de navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de les galetes, o feu clic a "D'acord" de sota, aleshores esteu acceptant això.

Tanca